Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

Drumstel

Toen ik student was in Amsterdam zat er op de hoek van de Rooseveltlaan een sigarenboer. Iedere keer als ik daar naar binnenstapte zei ik: „Een pakje Drum met een pakje Drum vloei, graag.” En dan antwoordde de sigarenboer: „Aha, een drumstel.” Dat vond ik zo’n flauw grapje dat ik weigerde het hem na te zeggen. Ruim twee jaar lang hadden wij elke week precies hetzelfde onderonsje tot ik uiteindelijk bij hem naar binnenliep en vroeg: „Heeft u voor mij een drumstel?” Waarop de sigarenboer verbaasd om zich heen keek en zei: „Een drumstel? Mijnheer, dit is een sigarenzaak.”

Ook een ikje? Stuur maximaal 120 woorden naar nrc.nl/ik