Deze postzegel van Nederland maakte Daan Roosegaarde (ontdek het foutje)

Ontwerper en kunstenaar Daan Roosegaarde heeft een postzegelvel ontworpen waarop heel Nederland als lichtgevend netwerk van boven af te zien is.

Roosegaarde:

“Ik ben Ambassadeur van de Nacht, dus toen PostNL me vroeg een postzegel te ontwerpen, leek het me leuk om iets te maken dat verband houdt met ons streven om spaarzamer met licht om te gaan, zodat we ’s nachts de sterren weer kunnen zien. Ik wilde op de postzegel niet mijn eigen werk laten zien. Ik heb de foto’s die astronaut André Kuipers vanuit de ruimte van Nederland heeft gemaakt als uitgangspunt genomen. Daar hebben we in mijn studio ook nog beeld van de ruimtevaartorganisaties NASA en ESA aan toegevoegd, en zo hebben we Nederland als netwerk van licht samengesteld.”

Roosegaardes postzegelserie Licht verschijnt vandaag en toont volgens de maker ‘de schoonheid van Nederland als netwerk’. “Als je iets wilt sturen naar Hoorn, kun je het stukje kaart er op doen waar Hoorn ligt; of als je het vanuit Amsterdam verstuurt, kun je de zegel waarop Amsterdam staat er op doen.”

Verborgen foutje

Overigens is de kaart van Nederland zoals die op het postzegelvel te zien is, niet helemaal correct.

“Vroeger verzonnen kaartenmakers een niet bestaand stadje of straatje op een plattegrond, zodat ze konden zien of iemand hun kaart had nagemaakt. Zo hebben wij in onze kaart op de postzegel ook een fout gemaakt. Een verborgen fout. Nee, ik verklik het niet, maar ik denk dat je het snel ziet.”

Zoek mee naar de verborgen fout op de zegels. Ontdekt? Laat het hieronder weten in de reacties.