Deze huisdieren verdienen meer dan jij

Foto screenshot YouTube

Allemaal leuk en aardig, zo’n huisdier. Maar je kunt er ook gewoon geld mee verdienen. Zelf zo veel dat je je eigen baan ervan kan opzeggen. Dit zijn vijf huisdieren die op een dag meer verdienen dan jij.

Natuurlijk… Grumpy Cat

Volgers op Instagram: 937.000
Volgers op Facebook: ongeveer 8 miljoen

Wat doet ze? Vooral chagrijnig kijken.


Hoe verdient ze geld? Met optredens in tv-shows en reclames en de verkoop van boeken, knuffels, mokken en t-shirts. Daar zou ze al 100 miljoen dollar mee verdiend hebben. Maar dat spreekt de eigenaresse tegen. Hoeveel dan wel, maakt ze niet bekend.
Wie verdient er aan? Eigenaresse Tabatha Bundesen. Zij kon door de successen haar baan als serveerster opzeggen. En verder manager Ben Lashes en de uitgevers van de boeken. Producent Ganz Studios maakte een videogame van de kat en knuffelfabrikant Gund produceert de pluche knuffels.

Boo

Volgers op Instagram: 39.000
Volgers op Facebook: ongeveer 17 miljoen

Wat doet-ie? Vooral fluffy zijn (rechts):

wednesday video of us doing nothing else but smiling. the greatest trick of all!

Een video die is geplaatst door Buddy Boo Blue (@buddyboowaggytails) op


Hoe verdient-ie geld? Met boeken, speelgoed en andere merchandise. En Boo is ambassadeur voor vliegtuigmaatschappij Virgin America.
Wie verdient er aan? Eigenaresse Irene Ahn. Ze maakte vijf jaar geleden een pagina voor de hond aan en zestig duizend likes verder toonde uitgever Chronicle Books (ja, dezelfde als die van Grumpy Cat) interesse in het uitbrengen van een boek. En de pluche knuffels worden, wederom, gemaakt door Gund.

Lil’ Bub

Volgers op Instagram: 973.000
Volgers op Facebook: 2,3 miljoen

Wat doet ze? Van alles, met haar tong uit haar mond.


Hoe verdient ze geld? Met een boek, een YouTube-talkshow (dat ziet er zo uit) en een documentaire. En binnenkort brengt Lil’ Bub een eigen album uit: Science & Magic.
Wie verdient er aan? Eigenaar Mike Bridavsky. Een groot deel van de inkomsten van de merchandise gaat volgens zijn zeggen naar dieren in nood. Daar zou Lil’ Bub al 300.000 dollar voor binnengesleept hebben. Verder verdient de uitgever van het boek, Gotham Books, aan de populaire kat. Ben Lashes (die van Grumpy Cat, ja) is de manager van Lil’ Bub.

Bodhi/Menswear Dog

Volgers op Instagram: 224.000
Volgers op Facebook: 143.113

Wat doet-ie? Poseren in kleding.

Can't talk before my morning coffee ☕️ #redmoon #hungover #canteven

Een foto die is geplaatst door Menswear Dog (@mensweardog) op

Hoe verdient-ie geld? Door fotocontracten met modemerken als American Apparel, gastoptredens op tv of tijdens modeshows en via gesponsorde posts sociale media.
Wie verdient er aan? Eigenaresse Yena Kim en haar vriend David Fung. In een goede maand verdient Menswear Dog naar hun zeggen zo’n 15.000 dollar (ongeveer 13.200 euro).

Tuna

Volgers op Instagram: 1,5 miljoen
Volgers op Facebook: 186.091

Wat doet-ie? Chihuahua zijn, met een overbeet.

Just look at that mug. #blessed

Een foto die is geplaatst door Tuna {breed:chiweenie} (@tunameltsmyheart) op


Hoe verdient-ie geld? Met een boek en via een door BarkBox (verkoper van hondenspeeltjes) gesponsorde tour door de VS. Verder zijn er natuurlijk ook mokken, t-shirts en posters.
Wie verdient er aan? Eigenaresse Courtney Dasher en de uitgevers van de boeken. Volgens Dasher zou ook een groot deel van de inkomsten van Tuna gedoneerd worden aan instanties die dieren in nood helpen.

    • Marieke ten Katen