Nutricia maakt meer babymelk

Foto Robin Utrecht / ANP

Fabrikant Nutricia voert de Europese productie van babymelkpoeder op met 50 miljoen pakken per jaar. De fabrikant wil het tekort in winkels door hamsterende Chinezen tegengaan. De levering aan Nederland wordt verdubbeld. Om tegemoet te komen aan de aanhoudend grote vraag uit China wordt in de fabriek in het Duitse Fulda vanaf vandaag 150.000 pakken per dag extra geproduceerd, meldt het AD. Nog dagelijks treffen ouders lege schappen in drogisterijen en supermarkten. Voor producten van Nutrilon geldt vaak een maximum van één pak per keer. Nutricia adviseert de winkels om de restrictie van één à twee pakken per klant te handhaven. Detailhandel Nederland noemt de extra productie een „sympathiek gebaar”. In 2014 verhoogde Nutricia de productie al met 40 miljoen pakken, in een Ierse fabriek. Met de totale uitbreiding is een investering van 200 miljoen euro gemoeid. Chinezen verloren het vertrouwen in Chinese babymelkpoeder na een melkschandaal. (ANP)