Stekelenburg vervangt Cillessen bij Oranje - seizoen voor Krul voorbij

Bondscoach Danny Blind heeft doelman Maarten Stekelenburg opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd dinsdag. Voor doelman Krul is het seizoen voorbij. De keeper heeft in zijn rechterknie de voorste kruisband gescheurd.

Keeper Maarten Stekelenburg stond in oktober 2012 voor het laatst in het doel bij Oranje.
Keeper Maarten Stekelenburg stond in oktober 2012 voor het laatst in het doel bij Oranje. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Bondscoach Danny Blind heeft doelman Maarten Stekelenburg opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd dinsdag tegen Tsjechië in Amsterdam. De keeper van Southampton is aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd vanwege blessures bij Jasper Cillessen en Tim Krul.

De laatste keer dat Stekelenburg in het doel van Oranje stond was in oktober 2012. Blind riep gisteren doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord al op voor Oranje na de gewonnen uitwedstrijd tegen Kazachstan (1-2). Hij trainde zondag in Amstelveen al mee met de Nederlandse selectie.

Nog voor de wedstrijd viel Jasper Cillessen uit in de warming-up. Hij had last van een rugblessure. Zijn vervanger, Tim Krul, viel eveneens uit. Daardoor was het derde doelman Jeroen Zoet die aan het einde van tweede helft zijn opwachting zou maken. Hij maakte zijn debuut in het Nederlands elftal.

Kruisband gescheurd

Voor doelman Krul is het seizoen definitief voorbij. De 27-jarige keeper heeft in zijn rechterknie de voorste kruisband gescheurd. Dat meldde zijn Engelse club deze avond, zo schrijft persbureau ANP.