Italiaan Matteo Trentin wint najaarsklassieker Parijs-Tours

De Italiaan Matteo Trentin heeft vandaag de wielerkoers Parijs-Tours gewonnen. De renner van Etixx-QuickStep versloeg in de sprint zijn medevluchters, de Belgen Tosh van der Sande en Greg van Avermaet.

Voor Trentin, een gewaardeerd knecht bij Etixx, was het de vierde zege van het seizoen.
Voor Trentin, een gewaardeerd knecht bij Etixx, was het de vierde zege van het seizoen. Guillaume Souvant / AFP

De Italiaan Matteo Trentin heeft zondag de wielerkoers Parijs-Tours gewonnen. De renner van Etixx-QuickStep versloeg in de sprint zijn medevluchters, de Belgen Tosh van der Sande en Greg van Avermaet. Het drietal was in de laatste tien kilometer weggereden uit een omvangrijke kopgroep. Van Avermaet, bekend van eerdere pechgevallen, kon zich vanwege een aflopende achterband niet mengen in de sprint om de zege.

Twintig seconden na binnenkomst van het drietal sprintte de Belg Tiesj Benoot naar de vierde plaats. Mike Teunissen was op de negende plaats de beste Nederlander. Pim Ligthart werd tiende.

Voor Trentin, een gewaardeerd knecht bij Etixx, was het de vierde zege van het seizoen na ritoverwinningen in de Ronde van Poitou-Charentes (2) en de Ronde van Groot-Brittannië.

Van Avermaet was weer eens de schlemiel van de koers. De Belg van BMC leek de sterkste man in koers maar een leeglopende band hielp zijn kansen om zeep:

“Ik had deze wedstrijd moeten winnen. Een kilometer voor het einde reed ik lek. Toen voelde ik al dat de koers voorbij was voor mij, maar ik wilde toch nog proberen mee te sprinten. Maar met een volledig platte band kon ik niet meer aanzetten.”

Van de fiets gereden

Van Avermaet was eerder dit jaar in de Clásica San Sebastián op weg naar de winst toen hij door een volgmotor van de fiets werd gereden. De Brit Simon Yates profiteerde destijds.

Sam Oomen, uit de Rabobank-opleidingsploeg, had eerder op de dag de beloftenversie van Parijs-Tours gewonnen. De Tilburger rijdt vanaf volgend seizoen als prof bij Giant-Alpecin. (ANP)