‘IS-leider Al-Baghdadi niet onder slachtoffers bombardement Irak’

Abu Bakr al-Baghdadi in een video van IS. De beelden zijn vrijgegeven door IS.
Abu Bakr al-Baghdadi in een video van IS. De beelden zijn vrijgegeven door IS. Foto Islamitische Staat / EPA

Bij het bombardement op het konvooi van de leider van Islamitische Staat (IS) vanmiddag zijn verschillende doden gevallen, maar IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi behoort niet tot de slachtoffers. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen binnen een Irakees ziekenhuis.

De Iraakse luchtmacht bombardeerde eerder vandaag het konvooi van de leider van Islamitische Staat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi. De aanslag zou in de buurt van de Syrische grens hebben plaatsgevonden. Al-Baghdadi was ten tijde van het bombardement op weg naar Karabla voor een ontmoeting met bevelhebbers van IS, maar is volgens bronnen binnen het ziekenhuis dus niet onder de slachtoffers. Er zouden wel andere IS-commandanten zijn gedood.

AL-BAGHDADI VAKER AANGEVALLEN

De leider van de terreurgroep raakte volgens de Britse krant The Guardian in maart zwaargewond bij een luchtaanval in Irak. Al-Baghdadi zou toen aanvankelijk in levensgevaar zijn geweest, maar herstelde van zijn verwondingen.

Al-Baghdadi raakte vaker zwaargewond. Zo zou de leider er bij een luchtaanval in november vorig jaar ook slecht aan toe zijn geweest, schreven verschillende media destijds. Twee maanden later beweerde het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten dat Al-Baghdadi gewond was geraakt bij een luchtaanval.