In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden beelden die op de redactie binnenkomen. Met deze week onrusten in Jeruzalem, een luchtballonfestival in de Verenigde Staten en Noord-Koreaanse voetbalsupporters.
Honderden luchtballonnen doen mee aan de 2015 Albuquerque International Balloon Fiesta in New Mexico. Dit evenement in de Verenigde Staten duurt negen dagen en er doen ballonnen van over de hele wereld mee.
Foto Lucas Jackson / Reuters
PVV-leider Geert Wilders voert in het centrum van Almere actie tegen de uitbreiding van het asielzoekerscentrum (azc). Samen met andere Kamerleden uit zijn fractie en gemeenteraadsleden van zijn partij deelde hij onder meer flyers uit.
Foto Jeroen Jumelet / ANP
Na een brand in het Spaanse Sant Salvador de Guardiola hebben brandweermannen 200 kruizen gemaakt van verbrande takken. Het gebied doet daarmee denken aan een begraafplaats. De brand verwoestte zo'n 1000 hectare grond: bossen en landbouwgronden brandden af en ongeveer 800 mensen werden geëvacueerd.
Foto Josep Lago / AFP
In Mandelieu-la-Napoule in Frankrijk kijken voorbijgangers naar "opgestapelde" auto's, veroorzaakt door het overstromen van de rivier. Afgelopen week kwamen er dertien mensen om door hevige regen en overstromingen.
Foto Boris Horvat / AFP
Een koe rent langs Filipijnse en Amerikaanse mariniers die dekking nemen tijdens een oefening bij een Filipijnse marinebasis. De oefening was gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen de twee bondgenoten.
Foto Erik de Castro / Reuters
Palestijnse jongeren raken in het dorp Sunda slaags met het Israëlische leger. Sunda is de woonplaats van Mohannad Shafiq Halani, die verantwoordelijk is voor een aanval in Jeruzalem waarbij twee Israëliërs omkwamen en twee gewond raakten.
Foto Abbas Momani / AFP
Een Somalisch meisje sleept hout met zich mee dat gebruikt wordt om te koken. De foto is genomen bij het dorp Jowhar, zo'n 90 kilometer ten noorden van de hoofdstad Mogadishu.
Foto Mohamed Abdiwahab / AFP
Een man ligt in Gevgelija in Macedonië op de grond, vlak nadat hij de Grieks-Macedonische grens is overgestoken. Hij wacht hier bij het registratiekantoor.
Foto Rbert Atanasovski / AFP
In Jeruzalem vond een incident plaats tussen een Palestijnse vrouw en een Israëlische man. Volgens de Israëlische politie schoot de man op de vrouw nadat zij hem met een mes had aangevallen. Beiden werden opgenomen in het ziekenhuis. Omstanders nemen foto's van de grond.
Foto Abir Sultan / EPA
Fans van het Noord-Koreaanse voetbalteam moedigen hun ploeg aan tijdens een kwalificatiewedstrijd tegen de Filipijnen in het Kim Il Sung-stadion in Pyongyang.
Foto Damir Sagolj / NRC
Directeur van het IMF Christine Lagarde neemt in Peru een foto van een lama. Lagarde is in Peru voor de jaarlijkse vergadering van het IMF en de World Bank.
Foto Stephen Jaffe / AFP
Op het Griekse eiland Lesbos slapen vluchtelingen bij een muurschildering in de haven van Mytilene.
Foto Aris Messinis / AFP
In Hong Kong doen moeders met pasgeboren kinderen mee aan een nieuwe fitnessrage: 'Mumba', een samentrekking van de woorden 'Mum' en 'Zumba'.
Foto Philippe Lopez / AFP
Migranten in Hegyeshalom in Hongarije rennen naar de grens. Oostenrijk en Duitsland hebben toegezegd om Griekenland te helpen met de vluchtelingenproblematiek. Dit jaar kwamen zo'n 400.000 vluchtelingen aan in Griekenland. Een groot deel daarvan reist vanuit daar verder naar Duitsland en Oostenrijk.
Foto Leonhard Foeger / Reuters
Een Tibetaanse monnik, Golog Jigme, houdt een Tibetaanse vlag vast tijdens protesten in het Zwitserse Lausanne, waar in het Palace Hotel een bijeenkomst is over de Winterspelen van 2022 in Beijing. Op zijn vlag staat "No More Bloody Games" en "Stop Beijing 2022".
Foto Ruben Sprich / Reuters
De Pakistaan Waseem Akram pauzeert even van zijn werk bij een kolenmijn in Karachi in Pakistan.
Foto Shakil Adil / AP
Het lichaam van de 18-jarige Palestijn Huzeifa Othman Suleiman gewikkeld in een Palestijnse vlag. De jongen werd doodgeschoten door Israëlische soldaten bij rellen in Tulkarem. Hij werd begraven op 5 oktober.
Foto Jaafar Ashtiyeh
Een officier van het Afghan National Army (ANA) doet mee aan een oefening in het Kabul Military Training Centre in Afghanistan.
Foto Ahmad Masood / Reuters
Een man in een oldtimer rijdt tijdens zonsondergang over de Malécon in Cuba. De Malecón is de beroemde, 7 kilometer lange boulevard langs de straat Florida in Havana.
Foto Desmond Boylan / AP
Chinese toeristen lopen over een brug met een glazen vloer in de Shinuizhai-bergen in Pingjang (in de provincie Hunan). De brug is 300 meter lang en hangt boven een vallei van 180 meter diep. Vroeger was de brug van hout, maar afgelopen jaar werden de houten delen vervangen voor glazen vloerdelen. Sinds september is de spectaculaire brug open voor publiek.
Foto Johannes Eisele / AFP