Spanje en Zwitserland naar EK

Spanje heeft zich in de voorlaatste speelronde van de EK-kwalificatie geplaatst voor het eindtoernooi. De titelverdediger bereikte vrijdag het EK door Luxemburg te verslaan (4-0). Spanje werd groepswinnaar omdat Slowakije thuis verloor van Wit-Rusland (0-1). Santi Cazorla en Paco Alcácer maakten ieder twee doelpunten in Logroño. Zwitserland plaatste zich voor het EK door een grote zege op San Marino (7-0). Omdat Slovenië in dezelfde groep E punten verspeelde tegen Litouwen (1-1), gaan de Zwitsers als nummer twee naar het EK. Het al gekwalificeerde Engeland won op Wembley van Estland: 2-0. In groep G hield Rusland de kansen in eigen hand door de uitwedstrijd tegen Moldavië te winnen (1-2). Daardoor heeft Rusland maandag thuis tegen het reeds uitgeschakelde Montenegro aan een gelijkspel genoeg om Zweden onder zich te houden en met groepswinnaar Oostenrijk direct door te gaan naar het EK. (ANP)