Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Syrische kunstenaar wint prijs voor de schilderkunst

Foto Lex van Lieshout

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag in het Paleis op de Dam de jaarlijkse Koninklijke Prijs voor de schilderkunst uitgereikt aan Rabi Koria (1988), een kunstenaar uit Syrië die dit jaar is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. „Het is mooi om te zien dat veel talenten van wie de wieg buiten Nederland stond, in Nederland hun vleugels uitslaan”, zei de koning in zijn toespraak. De andere drie winnaars zijn Joost Krijnen, Lennart Lahuis en Jouni Toni. Zij krijgen ieder 6.500 euro. Een tentoonstelling met werk van alle 24 genomineerden is tot 15 november te zien in het Paleis.