Italië na zege op Azerbeidzjan naar EK

Graziano Pelle (Italië) in actie tegen Rashad F. Sadygov uit Azerbeidzjan.
Graziano Pelle (Italië) in actie tegen Rashad F. Sadygov uit Azerbeidzjan. EPA / Zurab Kurtsikidze

De Italiaanse voetbalploeg heeft zich verzekerd van een plek op het EK van volgend jaar in Frankrijk. De ‘Squadra Azzurra’ pakte in Azerbeidzjan de benodigde zege (1-3) waardoor de formatie zeker is van een plek bij de beste twee teams in groep H.

Spits Éder zette de Italianen al vroeg op voorsprong, maar Dimitri Nazarov bracht het thuisland na een half uur langszij. Stephan El Shaarawy schoot de Italianen vlak voor rust weer op voorsprong. Matteo Darmian zorgde vervolgens voor de 1-3. De Azeri eindigden het duel met tien man, omdat Javid Hoeseinov vlak voor tijd met rood uit het veld werd gestuurd.

Noorwegen wint van Malta

Ook Noorwegen heeft nog alle kans zich voor het EK te plaatsen. Het won met 2-0 van Malta en heeft de tweede plek stevig in handen. Alexander Tettey en Alexander Toft Söderlund maakten de doelpunten in het Ullevaal Stadion.

De voorsprong van Noorwegen op nummer drie Kroatië is vijf punten, al speelt dat land vandaag nog tegen Bulgarije. De Noren gaan dinsdag op bezoek in Italië, terwijl Kroatië dan naar Malta reist. (ANP)

Lees hier ons wedstrijdverslag van de wedstrijd tussen Oranje en Kazachstan. Nederland heeft de kans op deelname aan het EK nog niet verkeken.