Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

KNVB: Van Praag voorlopig niet nog eens kandidaat

Michael van Praag stelt zich voorlopig niet nog een keer kandidaat voor de verkiezingen van het voorzitterschap van de FIFA. „Dat is nu niet aan de orde”, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, die namens de KNVB voorlopig de woordvoering doet over de crisis bij de wereldvoetbalbond. De KNVB schaart zich voorlopig achter Michel Platini, die donderdag net als de aftredende voorzitter Sepp Blatter voor negentig dagen werd geschorst door de ethische commissie van de FIFA. Platini nam in 2011 een premie van 1,8 miljoen euro van Blatter aan. „We hebben wel veel vragen”, zei Van Oostveen vrijdag. „Die vragen willen we donderdag beantwoord zien als alle Europese bonden bij de UEFA in Nyon samenkomen.” (ANP)