Leidse student bekent bedreigen universiteit

De 21-jarige student die is opgepakt voor twee bedreigingen van de Universiteit van Leiden eerder deze week, heeft bekend. Volgens een woordvoerder van de politie is hij inmiddels vrijgelaten en moet de man zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. „Het onderzoek heeft niet uitgewezen dat hij echt iemand iets wilde aandoen. Hij heeft de impact en de gevolgen van zijn daad onderschat”, aldus de woordvoerder.

De student zou dinsdag via het internetforum 4chan hebben laten weten dat hij het vuur zou openen op een van de faculteiten in Leiden. Daarop werden de gebouwen van de universiteit extra bewaakt.

Het is niet voor het eerst dat Leiden bedreigd wordt op 4chan. In 2013 bleven alle middelbare scholen en mbo’s dicht na een dreigement op de website. De jongen zei dat het niet zijn bedoeling was om te dreigen, maar om op het forum te choqueren. Hij werd veroordeeld tot 150 uur taakstraf. (NRC)