Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Korving door, Van der Pas klaar

Bokser Roy Korving heeft gisteravond de kwartfinales bereikt van het WK boksen in Doha. De Nederlandse zwaargewicht (tot 91 kilogram) versloeg zijn Letse tegenstander Nikolajs Grisunins op punten. Eerder op de dag verloor Max van der Pas in de tweede ronde. De Nederlandse bokser, uitkomend in de klasse tot 75 kilogram, verloor op punten van de Egyptenaar Hosam Abdin. De jury was unaniem. „Ik baal er enorm van. Het liep in de tweede ronde voor geen meter”, zei Van der Pas vanuit Doha. Van der Pas moest bij de eerste drie eindigen om zich te plaatsen voor de Spelen in Rio. (NRC)