Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Lionel Messi mogelijk 22 maanden naar de gevangenis wegens belastingfraude

Lionel Messi hangt een celstraf van maximaal 22 maanden boven het hoofd. Een Spaanse rechter heeft besloten dat de stervoetballer samen met zijn vader moet voorkomen wegens verdenking van drie fiscale delicten tussen 2007 tot 2009. Voor elk delict kan hij maximaal ruim zeven maanden krijgen. Aanvankelijk leek de Argentijn van FC Barcelona vrijuit te gaan, omdat hem volgens de Spaanse fiscus niets te verwijten viel. Zijn vader Jorge Horacio zou verantwoordelijk zijn geweest voor het ontduiken van 4,1 miljoen euro aan belastingen. Volgens de landsadvocaat zou Messi echter wel degelijk op de hoogte zijn geweest. Een strafrechter zal de zaak tegen vader en zoon op een nog vast te stellen datum behandelen. Bij FC Barcelona wordt ook voorzitter Josep Maria Bartomeu mogelijk vervolgd wegens verboden constructies bij de transfer van Braziliaan Neymar van Santos naar Barcelona. Ook de Argentijn Javier Mascherano moet zich verantwoorden wegens vermeende belastingontduiking. (NRC)