Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Jürgen Klopp, succestrainer in Dortmund, tekent voor drie jaar bij Liverpool

Jürgen Klopp is de nieuwe coach van Liverpool. De 48-jarige Duitser tekende gisteravond een driejarig contract. De voormalig oefenmeester van Borussia Dortmund volgt Brendan Rodgers op, die zondag werd ontslagen na het gelijkspel in de derby tegen Everton (1-1). Klopp zat zonder club, nadat hij vorig seizoen zijn laatste van zeven jaar bij Borussia Dortmund doorbracht. Hij werd met Dortmund kampioen in 2011 en 2012 en was in 2013 verliezend finalist in de Champions League, tegen Bayern. (ANP)