Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Religie

VIP-diner voor klanten Voedselbank

Achthonderd klanten van de Voedselbank schuiven morgenavond aan in de Van Nelle Fabriek, die het decor vormt van het Laurentiusdiner. Dat wordt voor de tweede keer georganiseerd door de Rotterdamse kerken. Aan de feestelijk gedekte tafels worden de gasten bediend door mensen die in het dagelijks leven hun brood verdienen als directeur, ondernemer, bestuurder of medewerker van bedrijven en instellingen in de stad. Zij hebben ieder 25 euro betaald om de gerechten te mogen uitserveren.

Het besloten diner is een van de initiatieven waarmee deze maand aandacht wordt gevraagd voor armoede in de stad.