Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

Koers hoger door openen boeken

Fagron, toeleverancier van apotheken, heeft een aantal bieders uitgenodigd voor een boekenonderzoek met het oog op een bod op de onderneming. Door dit nieuws steeg de koers van het aandeel vanochtend met 10 procent. Fagron (omzet 2014: 488 miljoen euro) is in België geregistreerd, maar heeft het hoofdkantoor in Rotterdam. Ook zwaait een Nederlander er de scepter, Ger van Jeveren. Het bedrijf meldde vorige week dat het verkennende gesprekken voert over een mogelijke overname. Rabobank verhoogde het advies voor het aandeel. (NRC)