Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Sla uit de grond

Bij de ‘zorg-kweker’ mag het publiek zelf de groente uit de tuin halen. Verse sla, zo uit de grond, dat proef je. Ik pak een mesje en loop doelgericht op het slabed af. Een oudere man blijft aarzelend staan. Als ik klaar ben, vraag ik of hij het mesje wil gebruiken. „Nee, dank u ik kijk maar wat rond. Toen mijn vrouw nog leefde kwamen we hier altijd, maar nu koop ik pakjes en zakjes in de supermarkt, wel zo handig”. Mijn biohart komt in opstand: „Dit is toch veel lekkerder dan kant en klaar uit een zakje?” Hij kijkt mij peinzend aan: „Wilt u nu echt beweren dat u verschil proeft tussen deze sla en supermarktsla?” Ik knik hartgrondig van ja. „Ik denk dat u gelijk heeft”, zegt hij, „hier zit meer zand in.”

Ook een ikje? Stuur maximaal 120 woorden naar nrc.nl/ik