Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Televisie

Homeland

Minder dan een week na de première in de VS is het vijfde seizoen van de veelgeprezen serie van Homeland ook al op de Nederlandse tv te zien. Claire Danes – die twee Emmys en twee Golden Globes won voor haar hoofdrol – is terug als geheim agente Carrie Mathison. De nieuwe reeks begint, net als vorig jaar, in een nieuwe setting: Mathison heeft de CIA verlaten en een rustig leven opgebouwd als hoofd beveiliging van een privébedrijf in Berlijn. Maar zoals een van de nieuwe karakters al tegen haar zegt: „You can take the girl out of the CIA, but... you know.”