Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

‘Obligatiekoning’ eist 200 miljoen van Pimco

De bekende obligatiehandelaar Bill Gross claimt 200 miljoen dollar (178 miljoen euro) van zijn voormalige werkgever Pimco, het tweede obligatiefonds ter wereld. Volgens Gross is hij ten onrechte het bedrijf uit gewerkt als chef beleggingen, omdat andere managers zijn deel van de bonuspool wilden hebben. In zijn klacht, die hij gisteren bij de rechtbank indiende, schrijft Gross dat het management werd gedreven „door machtshonger, hebzucht en de wens hun eigen financiële positie en reputatie te verbeteren”. De 71-jarige Gross, die op Wall Street bekend staat als de obligatiekoning, verliet Pimco september vorig jaar. (Reuters)