VN komen met nieuwe eenheidsregering

De VN hebben vandaag een Libische regering van nationale eenheid voorgesteld. De twee rivaliserende regeringen, die ieder een deel van Libië besturen, kunnen zich vinden in het voorstel. Dat meldt VN-gezant Bernardino León. De onderhandelingen duurden al maanden en verliepen uiterst moeizaam. Op een persconferentie zei León dat de namen van de nieuwe bewindslieden al vaststaan. De nieuwe premier zou Fayez Sarraj zijn, een parlementslid in de hoofdstad Tripoli. Zeker is het nog niet dat Leóns regering het haalt. De rivaliserende parlementen moeten namelijk nog instemmen met het plan. Het akkoord komt een week na de oproep van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon om snel tot verzoening te komen. De nieuwe eenheidsregering moet een einde maken aan de chaos en verdeeldheid in Libië. (AP)