Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Amsterdam wijst 21 topinstellingen aan in kunstenplan

Zeventien grote culturele instellingen in Amsterdam zijn bijna verzekerd van hun subsidie in de komende vierjarige subsidieperiode door opname in een nieuwe Amsterdamse ‘basisinfrastructuur’. Ook vier ‘cultuurhuizen’ in wijken buiten het centrum zijn daarin opgenomen. Zij krijgen met 62,2 miljoen het leeuwendeel van het Amsterdamse kunstenbudget van 86,1 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit de Hoofdlijnen van een nieuw kunstenplan dat gisteren is gepresenteerd. (NRC)