Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Kunst aan de Schinkel

Foto Gert Jan van Rooij

Nog een maand te zien in de openbare ruimte van de Schinkelbuurt: de kunstmanifestatie KadS (Kunst aan de Schinkel). In deze buurt in Zuid werden tien kunstenaars uitgenodigd om op ‘verborgen plekken’ nieuw werk te maken, en daarbij meteen ook te reageren op het thema (verborgen plekken dus). Verstopte, anonieme plekken waar je meestal aan voorbij loopt, zoals het brugwachtershuisje (foto), de oude tramremise, begraafplaats Huis te Vraag, het Huis van Bewaring en een enorme ondergrondse kelder van de Zeilbrug. Een kunstroute voert langs deze en andere locaties. Ook zijn er rondleidingen, ‘artists-talks’ en lezingen. T/m zondag 8 november, Schinkelbuurt. www.kads.nl