Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Oud-wereldkampioen Guillaume Elmont stopt

Guillaume Elmont stopt per direct als judoka. De Judo Bond Nederland (JBN) meldde gisteren dat de wereldkampioen van 2005 een bicepspees heeft afgescheurd. Het herstel van die blessure duurt minimaal drie maanden, waarop de 34-jarige Elmont besloot te stoppen. Elmont liep de blessure woensdag op, tijdens een training op zijn werk – hij is performance-trainer bij Ajax. „Het is erg jammer dat op deze wijze noodgedwongen een einde komt aan mijn judocarrière”, laat Elmont weten. Hij was in zijn gewichtsklasse (-90 kilogram) met Noël van ’t End verwikkeld in de strijd om een ticket voor de Olympische Spelen van Rio volgend jaar. „Ik was op de goede weg en ik was ervan overtuigd dat ik me zou plaatsen voor de Spelen”, liet de oudere broer van judoka Dex Elmont weten. „Als je al zo lang meedraait in de top, wil je zelf bepalen wat je laatste wedstrijd wordt.” Drie maanden herstellen is te lang voor Elmont om nog een serieuze kans te maken op de Spelen. (ANP)