Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Christine Lagarde wil IMF blijven leiden

Christine Lagarde blijft ook na afloop van haar huidige termijn graag aan als hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei ze gisteren aan het begin van de jaarvergadering van het IMF, in de Peruaanse hoofdstad Lima. „Ik ben bereid om het IMF te blijven dienen”, zei Lagarde, wiens eerste termijn van vijf jaar als ‘managing director’ van het IMF in juli verstrijkt. „Maar het is niet aan mij. De leden moeten een besluit nemen.” Vorige maand zei de Franse voormalige minister van Financiën op de Franse radio dat zij nog geen besluit had genomen over een nieuwe termijn aan het roer van het IMF. (ANP)