Palestijn doodgeschoten na aanval met schroevendraaier

Vier Israëliërs, onder wie een militair, zijn gisteren in Tel Aviv gewond geraakt bij een aanval door een Palestijn met een schroevendraaier. De belager werd doodgeschoten door een militair. Bij drie andere steekpartijen in Oost-Jeruzalem, op de Westelijke Jordaanoever en in de noordelijke stad Afula, vielen gisteren nog drie gewonden, onder wie ook weer een militair. De Israëlische premier Netanyahu heeft leden van zijn kabinet en parlementsleden verboden om de Tempelberg te betreden. Volgens een anonieme functionaris hoopt Netanyahu hiermee verdere escalatie van de onrust te voorkomen. In 2000 leidde een bezoek van oppositieleider Ariel Sharon tot de Tweede Intifadah. Afgelopen week kwamen vier Israëliërs en zeven Palestijnen, van wie vier vermeende aanvallers, om bij een reeks geweldsincidenten. Israël heeft extra beveiligingsmaatregelen getroffen. (AP, BBC)