Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

De strijd

Start van een tiendelige VARA-documentaireserie over de geschiedenis van de arbeider in Nederland. Oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet presenteert, terwijl reporter Erik Dijkstra op een brommer door het land rijdt om te praten met historici en met mensen die hebben gewerkt in de fabrieken . In de eerste aflevering staat de textielindustrie in Twente en de strokartonfabricage in Oost-Groningen centraal. Later in het seizoen ook aandacht voor de geschiedenis van ‘arbeidersomroep’ VARA zelf.