Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Luiten begint goed aan Brits toernooi

Joost Luiten is goed begonnen aan de British Masters. De beste Nederlandse golfer voltooide de eerste achttien holes in 68 slagen, drie onder het baangemiddelde. Hij dankte die score aan vier birdies en één bogey. Die noteerde hij op de tweede hole, na op de eerste een slag te hebben gewonnen. Luiten bezet de gedeelde achttiende plaats. De Engelsman Matthew Fitzpatrick voert de ranglijst alleen aan. Vier concurrenten hadden een slag meer nodig. Luiten staat 67ste op de wereldranglijst. Hij moet in de top-50 staan om volgend jaar op het hoogste niveau mee te mogen doen. (NRC)