Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Geen treinverkeer naar Brussel door staking

ANP / Remko de Waal

Vanwege een staking van spoormedewerkers in België vandaag is het treinverkeer van en naar dat land ernstig ontregeld. Volgens de NS is er geen mogelijkheid om per trein naar of verder dan Brussel te reizen. Tussen Antwerpen en Brussel rijdt namelijk helemaal niets over het spoor.

Twitter avatar NS_online NS online LET OP vanavond en morgen onregelmatig treinverkeer in België door staking. Reis je naar België? Volg @NMBS en check http://t.co/Ts0GO6iPSB

De Thalys rijdt vandaag niet. De intercitytrein naar Brussel gaat niet verder dan Antwerpen. De NS adviseert reizigers op een andere dag naar de Belgische hoofdstad te reizen.

De socialistische vakbond ACOD Spoor had eind vorige maand een werkonderbreking van 24 uur aangekondigd. Spoormedewerkers leggen het werk vanaf gisteravond 22.00 uur tot vandaag 22.00 uur stil uit protest tegen hervormingsplannen. (ANP)