Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Film

The Band’s Visit

(Eran Kolirin, 2007). Melancholieke vertelling over een Egyptisch fanfarekorps dat in Israël moet optreden, maar verdwaald raakt. Ze moeten noodgedwongen de nacht doorbrengen in een desolaat woestijnplaatsje onder het toeziend oog van de beeldschone Dina. Dat geeft regisseur Kolirin de gelegenheid de Egyptenaren en Israëliërs met elkaar en met hun eigen vooroordelen te confronteren. De wisselwerking tussen de Egyptische bandleider en de Israëlische gastvrouw is ontroerend en laat de kijker met gemengde gevoelens achter.