Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

FIFA-voorzitter Blatter in beroep tegen schorsing

FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaat in beroep tegen zijn schorsing. Een commissie onder leiding van Larry Mussenden van de voetbalbond in Bermuda buigt zich over het beroep.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter.
FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Foto AFP

FIFA-voorzitter Sepp Blatter gaat in beroep tegen zijn schorsing, zo schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van berichtgeving van persbureau DPA. Een commissie onder leiding van Larry Mussenden van de voetbalbond in Bermuda buigt zich over het beroep. UEFA-baas Platini zei eerder al in beroep te gaan tegen de schorsing.

Eerder zei Blatters adviseur Klaus J. Stöhlker nog dat beroep aantekenen “geen zin” zou hebben.

schorsing: ook platini en valcke

Zowel Blatter als Michel Platini, kandidaat om Blatter op te volgen, is door de ethische commissie van de FIFA voor negentig dagen geschorst. Ook de tweede man achter Blatter, Jerome Valcke, is voor eenzelfde periode geschorst. Valcke was al eerder door de FIFA op non-actief gesteld.

De drie mannen mogen hun functies in deze periode niet invullen. Ook andere activiteiten rond voetbal, zowel nationale als internationale, zijn verboden. De schorsing kan met nog eens 45 dagen worden verlengd.

De taken van Blatter worden bij de FIFA tijdelijk overgenomen door de Kameroener Issa Hayatou. De 69-jarige bestuurder is vicepresident van de voetbalorganisatie. Hij is tevens voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond CAF. De rol van Platini wordt tijdelijk waargenomen door de Spanjaard Angel Maria Villar.