Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

Nolet breidt belang in Bols uit tot 21 procent

Drankenproducent Nolet Holding heeft zijn belang in de beursgenoteerde concurrent Lucas Bols fors uitgebreid, tot circa 21 procent. Dat wil evenwel niet zeggen dat een bod op de overige aandelen op komst is, benadrukte het familiebedrijf vanochtend. Nolet, de onderneming achter onder meer het jenevermerk Ketel 1, had tot dusver een belang van bijna 3,5 procent. Dat is nu uitgebreid met de overname van het belang van investeerder AAC, die Bols in februari naar de beurs bracht. Nolet noemt zijn deelneming „een interessante investering voor de lange termijn in een goed geleid en financieel gezond bedrijf”. (ANP)