Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Legends of the Canyon

In de jaren 60 werd de wijk Laurel Canyon in Los Angeles een belangrijke plek voor de ontwikkeling van folk- en rockmuziek. Muzikanten kwamen er samen om ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. Crosby, Stills & Nash, The Mamas and the Papas en Joni Mitchell gingen graag naar de Canyon. Mitchell verwijst in de titel van haar hitalbum Ladies of the Canyon (1970) naar de wijk. Bevat interviews met David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash, archiefbeelden en een bredere blik op historische ontwikkelingen, zoals de Vietnamoorlog en de moord op JFK.