Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

De geweldsgolf op de Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem

Een golf van geweld en protesten gaat sinds vorige week over de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Nadat twee Israëliërs werden neergestoken door jonge Palestijnen, zijn zeven Palestijnen en twee Israëliërs om het leven gekomen. In Tel Aviv raakten gisteren vier Israëliërs gewond bij een aanval door een Palestijn met een schroevendraaier. De belager werd doodgeschoten. Bij drie andere steekpartijen in Oost-Jeruzalem, op de Westelijke Jordaanoever en in de noordelijke stad Afula, vielen gisteren nog drie gewonden. Op verschillende plekken waren rellen. De Israëlische premier Netanyahu heeft leden van zijn kabinet en parlementsleden verboden om de Tempelberg te betreden.
Een Palestijnse vrouw loopt langs een checkpoint van de Israëlische politie in de Oude Stad van Jeruzalem.
Menahem Kahana / AFP
Beit El op de Westelijke Jordaanoever. Een lid van de Israëlische veiligheidstroepen draagt Hamas-vlaggen weg na protesten van Palestijnen.
Abbas Momani / AFP
Israëlische kolonisten schreeuwen naar Palestijnen in de buurt van Hebron.
Abed al Haslhamoun / EPA
Het lichaam van de 19-jarige Mohannad Halabi. Hij werd doodgeschoten nadat hij twee Israëliërs had vermoord in Jeruzalem.
Abbas Momani / AFP
Israëlische ordetroepen staan paraat tijdens een confrontatie met Palestijnse betogers in Hebron.
Abed al Haslhamoun / EPA
Een Palestijnse stenengooier in Beit El.
Abbas Momani / AFP
Stenen worden over de muur gegooid in Tulkarem.
Jaafar Ashtiyeh / AFP
Arrestatie van een Palestijnse jongen in de buurt van Hebron.
Mussa Qawasma / Reuters
Opstootje tussen Israëlische grensbewakers en een Palestijnse demonstrant bij een van de ingangen van de Oude Stad in Jeruzalem.
Ammar Awad / Reuters
Beit El.
Mohamad Torokman / Reuters
Majdi Mohammed / AP
Abbas Momani / AFP
Thomas Coex / AFP
Hebron
Hazem Bader / AFP