Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Veiling Kuifje-tekening: 1 miljoen

Een kleine zwart-wittekening uit het Kuifje-album De blauwe lotus heeft op een veiling in Hongkong ruim 1 miljoen euro opgeleverd. De blauwe lotus, het vijfde album uit de stripreeks van de Belgische tekenaar Hergé (1907-1983), verscheen in 1936 en wordt door kenners als een meesterwerk beschouwd. Het verhaal speelt in China, in de jaren dertig een ongebruikelijk onderwerp. Het is de enige tekening uit het album die nog in particuliere handen is. Een Aziatische verzamelaar is de koper. (NRC)