Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Online betalen wordt goedkoper en makkelijker

In Europese landen wordt online betalen via een website of (telefoon)app goedkoper en makkelijker. Gisteren stemde het Europees Parlement in Straatsburg in met nieuwe regels. Die moeten de markt voor nieuwe betaalwebsites en -apps beter toegankelijk maken. Ook moeten ze het bedrijven als het Nederlandse IDEAL en het Duitse Sofort makkelijker maken. Deze bedrijven bieden consumenten de mogelijkheid online aankopen te doen zonder creditcard. Volgens D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld leiden de nieuwe regels tot meer concurrentie en lagere kosten. „De traditionele banken wilden graag hun dominante positie behouden maar zullen meer concurrentie moeten dulden van nieuwe diensten.” (ANP)