In beeld

Zij demonstreerden in de straten van Hongkong

In het Hongkongse district Mong Kok, een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld, werd vorig jaar aanhoudend gedemonstreerd. De betogers eisten dat Hongkong meer invloed krijgt over wie de stad gaat besturen. In 2017 mogen inwoners van de stad naar de stembus om een nieuwe burgemeester te kiezen, maar de kandidaten zijn vooraf door de Chinese autoriteiten gescreend. Volgens de demonstranten doet dit afbreuk aan het democratische gehalte van de verkiezingen.
Links Jay Koon, een 19-jarige rechtenstudent, demonstrerend in de straten van Hongkong. Rechts Jay Koon een jaar later.
AP / Vincent Yu
Mo, een 22-jarige accountant, demonstrerend in de straten van Hongkong in 2014. Rechts Mo een jaar later.
AP / Vincent Yu
Links een foto van Kelvin Lee, student luchtvaartmanagement, demonstrerend in de straten van Hongkong in 2014. Rechts Kelvin Lee een jaar later.
AP / Vincent Yu
Links een foto van Hacken Tse, een 38-jarige freelance fotograaf, demonstrerend in de straten van Hongkong in 2014. Rechts Hacken Tse een jaar later.
AP / Vincent Yu
Links een foto van Tabris Ho, een verkoper, demonstrerend in de straten van Hongkong in 2014. Rechts Tabris Ho een jaar later.
AP / Vincent Yu
Links een foto van de 24-jarige student Summer Tsang demonstrerend in de straten van Hongkong in 2014. Rechts Summer Tsang, inmiddels makelaar, een jaar later.
AP / Vincent Yu
Links een foto van de 20-jarige student Suen Yuk Ming demonstrerend in de straten van Hongkong in 2014. Rechts Suen Yuk Ming, inmiddels afgestudeerd, een jaar later.
AP / Vincent Yu