Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Vorig jaar 14 procent minder inbraken en branden

Verzekeraars kregen vorig jaar minder meldingen van inbraken en branden. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars vanmorgen bekendgemaakt. In totaal ging het om 35.000 inbraken en ruim 100.000 branden. Dat is voor beide categorieën 14 procent minder dan in 2013. Alleen in Limburg daalde het aantal inbraken niet. Van de grote steden (meer dan 50.000 huishoudens) was het inbraakrisico het hoogst in Tilburg en Eindhoven. Het aantal branden daalde in alle provincies. Het brandrisico was in 2014 het hoogst in Enschede en Apeldoorn. (ANP)