Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Tien Nigerianen in quarantaine wegens angst voor ebola

Tien mensen worden in de Nigeriaanse stad Calabar in quarantaine gehouden vanwege het vermoeden dat ze besmet zijn met het ebolavirus.
Tien mensen worden in de Nigeriaanse stad Calabar in quarantaine gehouden vanwege het vermoeden dat ze besmet zijn met het ebolavirus. Foto Tanya Bindra/AP

In de Nigeriaanse stad Calabar worden tien mensen in quarantaine gehouden vanwege het vermoeden dat ze besmet zijn met het ebolavirus. Dat hebben de Nigeriaanse autoriteiten vandaag gemeld op Twitter. Nigeria werd een jaar geleden door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ebolavrij verklaard.

Volgens de Nigeriaanse autoriteiten werd er gisteren iemand opgenomen met de symptomen van het virus. De lokale media in het land melden dat de patiënt inmiddels is overleden. De directeur van het ziekenhuis heeft laten weten bloedmonsters naar een laboratorium gestuurd te hebben om de doodsoorzaak vast te stellen. Tien mensen in de directe omgeving van de patiënt zijn daarop in quarantaine gesteld.

Guinee, Sierra Leone en Liberia

Gisteren werd bekend dat er in de West-Afrikaanse landen Guinee, Sierra Leone en Liberia sinds een week geen mensen zijn besmet geraak met ebola. Dat is voor het eerst sinds de ebola-uitbraak in maart 2014, zo schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Sinds de uitbraak van ebola, anderhalf jaar geleden, zijn 28.421 mensen besmet geraakt, bijna alle gevallen werden gemeld in West-Afrika. Het aantal mensen dat overleed aan de gevolgen van de besmetting, is 11.297.