Spider-Man en Iron Man zijn eindelijk weer in het Nederlands te lezen

Strips van superhelden zijn sinds gisteren weer te lezen in het Nederlands. De Belgische Uitgeverij Standaard bracht boeken van de series Iron Man, All new X-Men, Uncanny Avengers en Superior Spider-Man op de markt. In november volgen er meer series uit de stal van Marvel Comics: Thor, Guardians of the Galaxy, Captain America en Wolverine.

Lezers die de Amerikaanse comics hebben gevolgd, zullen de verhalen al kennen. Standaard stapte in op het moment dat Marvel in 2012 de series een herstart gaf met Marvel Now!

De uitgever brengt geen losse afleveringen uit, maar bundelingen van drie stuks, aangevuld met extra beeldmateriaal, met 72 pagina’s voor 6,99 euro. Nieuwe nummers verschijnen met een frequentie van twee maanden.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat er nog superheldenstrips in het Nederlands werden uitgebracht. Junior Press en Z-Press Junior Media gaven de strips decennia lang uit. De laatste uitgeverij die het probeerde was Nona Arte in 2011.

De verwerving van de Marvel-rechten sluit aan bij de superheldenserie die de uitgeverij vorig jaar zelf heeft gecreëerd: J.Rom. Van die serie, gemaakt in de studio van Willy Vandersteen, zijn drie afleveringen verschenen. (NRC)