Kijken: wat gebeurt er als Game of Thrones zich afspeelt in Silicon Valley?

Winter is coming. Niet in House Stark, maar in Silicon Valley. Het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair maakte een indrukwekkende parodie op de bekende Game of Thrones-trailer (originele video hier). Deze versie speelt zich af rond de baai van San Francisco, waar tientallen nieuwe koninkrijken in opkomst zijn: eerst pioniers als Yahoo en MSN, later ‘nerdy’ legers van Google en mysterieuze figuren van Apple.

Dan is er ook nog een jonge strijder die de macht probeert te grijpen door de gezichten van zijn vijanden te verzamelen in een boek. Inderdaad: Mark Zuckerberg. Uiteindelijk poppen ook ‘kleintjes’ als Instagram, Snapchat, Pinterest en Tumblr op, die niet zullen rusten “tot elke laatste status is gedeeld”.

Althans, tot de great crash.

Meer parodieën

Het is niet de eerste keer dat de Game of Thrones-serie creatievelingen inspireert. Bekijk bijvoorbeeld deze jaren tachtig-versie van de trailer:

En deze Super Mario-parodie:

Deze van Sesamstraat:

Of deze van The Simpsons:

Geen trailer, wel in thema: een gids om de Britse verkiezingen van eerder dit jaar te begrijpen.