Weer tientallen doden bij luchtaanval op bruiloft

Bij luchtaanvallen van de Saoedische coalitie op een huis met bruiloftsgasten in Jemen zijn woensdag zeker 23 mensen omgekomen. Dat hebben ooggetuigen en lokaal medisch personeel gezegd. Het bombardement vond plaats in Sanban, een stadje dat 100 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Sana’a ligt en in handen is van de shi’itische Houthi-rebellen. De man die ging trouwen was volgens inwoners een stamleider die de Houthi’s steunde. Het was de tweede luchtaanval op een bruiloftsfeest in ruim een week. In de buurt van Mocha, een havenstad aan de Rode Zee, vielen vorige week 130 doden toen een bruiloft werd geraakt. De missers leiden tot toenemende kritiek op het luchtoffensief van de coalitie, waarbij volgens cijfers van de VN in de afgelopen zes maanden al ruim 1.100 mensen zijn gedood. (AP)