Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Dode baby gevonden in tas in Heerhugowaard

In een tas op straat in Heerhugowaard is vandaag een overleden baby gevonden.

In een tas in Heerhugowaard is vandaag een overleden baby gevonden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De dode zuigeling werd rond 14.00 uur aangetroffen op de Schelde in de Noord-Hollandse gemeente.

Rondom de vindplaats wordt verder onderzoek verricht door de politie. De autoriteiten hebben geen uitspraken gedaan over het geslacht of de leeftijd van de baby. Burgemeester Han ter Heegde (VVD) heeft geschrokken gereageerd:

“Het is een zeer tragische gebeurtenis, kennelijk gebeuren dit soort dingen ook in Heerhugowaard.”

Buurtbewoners spreken tegenover RTV Noord-Holland van een kind van circa een jaar oud, maar de politie wil dit niet bevestigen zolang het onderzoek nog loopt. Volgens de omwonenden zou de zuigeling al enige tijd dood in huis hebben gelegen.

In schuurtje aangetroffen

Volgens RTV Noord-Holland werd de baby aanvankelijk gevonden door een vrouw in haar schuur. Zij trof daar een tas aan die erg stonk en opende die samen met een buurvrouw. Toen ze haartjes zag, wist ze dat er iets gruwelijk mis was. Ze zette de tas op straat en belde de politie.

De vindster had een kennis toegestaan om spullen in haar schuur op te slaan, meldt het AD. De kennis zou een verslaafde vrouw zijn. De politie heeft nog geen arrestaties verricht.

De vindplaats van de overleden baby: