Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Nieuwe voorzitter RvC, herstelreparatie in januari

Na Matthias Müller als nieuwe topman krijgt Volkswagen volgende week ook een nieuwe president-commissaris: de Oostenrijker Hans Dieter Pötsch (64), nu de financiële topman, is degene die dieselgate moet helpen oplossen. VW maakte gisteren ook bekend dat het vanaf januari software-updates wil uitvoeren bij dieselauto’s die zijn uitgerust met frauduleuze software. Bij naar schatting 3,6 miljoen auto’s van het concern moeten ook onderdelen worden vervangen, waardoor de gehele operatie zeker tot september volgend jaar zal duren. (NRC)