Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Rekenkamer beschuldigt Rousseff van fraude

De positie van de Braziliaanse president Dilma Rousseff staat onder verdere druk nadat gisteren bekend werd dat ze heeft geprobeerd om met boekhoudkundige trucs financiële tekorten te verhullen. Dat concludeert de Braziliaanse Algemene Rekenkamer na bestudering van de jaarrekening 2014. De rekenkamer heeft het Congres opgeroepen het document te verwerpen.

De oppositie beweert dat Rousseff met de fraude probeerde de economische situatie in het land positiever voor te schotelen om haar kans op een herverkiezing in januari te vergroten. Rousseff won vorig jaar met een nipte meerderheid een tweede termijn. Sindsdien is ze in populariteit sterk gedaald door de economische crisis in het land en de grote smeergeldaffaire rond staatsoliebedrijf Petrobras. (NRC)