Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Bewoner veroorzaakte de explosie in Hoogeveens wooncentrum

De explosie dinsdag in een Hoogeveens woonzorgcentrum is veroorzaakt door een bewoner. Een 64-jarige man had de gaskraan in de keuken volledig open gedraaid en brand gesticht in zijn woonkamer. Bij de explosie en de brand die daarop volgden raakten meerdere mensen gewond, onder wie de veroorzaker.

Het woonzorgcentrum dat na de explosie en een grote brand werd ontruimd.
Het woonzorgcentrum dat na de explosie en een grote brand werd ontruimd. Foto ANP / Ferdy Damman

De explosie dinsdag in een Hoogeveens woonzorgcentrum voor verstandelijk gehandicapten is veroorzaakt door een bewoner. Een 64-jarige man had de gaskraan in de keuken volledig open gedraaid en brand gesticht in zijn woonkamer. Bij de explosie en de brand die daarop volgden raakten meerdere mensen gewond, onder wie de veroorzaker.

De politie heeft de man nog niet kunnen verhoren omdat hij zwaargewond is geraakt. Zodra hij voldoende hersteld is, zal dit volgens de politie alsnog gebeuren.