250 vluchtelingen in tweede noodopvang Rotterdam

Vicepremier Lodewijk Asscher tijdens een bezoek aan een opvanglocatie voor vluchtelingen in het Erasmus Sportcentrum in Rotterdam.
Vicepremier Lodewijk Asscher tijdens een bezoek aan een opvanglocatie voor vluchtelingen in het Erasmus Sportcentrum in Rotterdam. Foto ANP

Rotterdam gaat opnieuw vluchtelingen opvangen, zo meldt de gemeente op haar website. Er komen vanavond maximaal 250 asielzoekers naar een sportcentrum in Crooswijk. Ze verblijven daar 72 uur.

Volgens RTV Rijnmond is de gemeente momenteel bezig om de sporthal om te bouwen tot noodopvang. Hoe laat de vluchtelingen precies aankomen, is nog niet bekend. De gemeente verwacht dat de eerste bussen voor middernacht aankomen.

Twitter avatar rotterdam Rotterdam Rotterdam stelt opvanglocatie voor maximaal 250 #vluchtelingen beschikbaar in sporthal #Schuttersveld http://t.co/VVtlNb7MUl

Rotterdam ving in september ook al ruim tweehonderd vluchtelingen op. Toen werd een noodopvang ingericht in een sportcomplex van de Erasmus Universiteit.