Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Beste kinderboek: Bette Westera

Bette Westera heeft de Gouden Griffel gewonnen, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek. Zij krijgt de prijs voor haar poëziebundel Doodgewoon. Westera ontving de Gouden Griffel tijdens het Kinderboekenbal, de opening van de Kinderboekenweek. „Deze oogstrelend uitgevoerde bundel met onsterfelijk mooie gedichten over de dood is een bezit voor het leven”, aldus de jury. De Kinderboekenweek duurt tot en met 18 oktober en heeft als motto ‘Raar, maar waar!’ (NRC)