Nog tien jaar vervolgfilms ‘Transformers’ op komst

Speelgoedfabrikant Hasbro heeft de komende tien jaar van de succesvolle filmreeks Transformers al volledig uitgetekend. Dat maakte de topman van het bedrijf, Steven J. Davis, bekend op de entertainmentbeurs Mipcom in Cannes. „We wilden de komende tien jaar kunnen uittekenen. Daarvoor hebben we drie maanden lang negen getalenteerde schrijvers in een kamer gezet voor de films. We gaan hetzelfde doen met televisie en digitaal.” De auteurs stonden onder leiding van schrijver Akiva Goldsman. Transformers 5 tot en met 8 zullen de komende jaren in de bioscoop verschijnen. Het vierde deel in de reeks, Transformers: Age of Extinction was goed voor een opbrengst van 1 miljard dollar. De films worden uitgebracht door Paramount, als partner van Hasbro.